Veelgestelde vragen

Wat is Vetus Via?

1Wat betekend Vetus via renovatum visionem?
Dit betekend zoveel als: een nieuwe blik op een oude weg. Wij geloven dat ze vroeger zo gek nog niet waren, en als we dat combineren met nieuwe visies, we veel verder kunnen komen. Daarnaast vinden we dat technologie te snel de overhand neemt in ons leven waardoor we eigenlijk onszelf dreigen te verliezen. Hierdoor komen ethische discussies pas op gang zodra we eigenlijk al te ver zijn.
2Wat doet Vetus Via?
Online delen wij onze reis van 'urban dwellers' naar een leven buitenaf in Scandinavië.
Offline bieden wij mensen een plek waar ze op vakantie kunnen komen om even te disconnecten van de wereld, met goed en eerlijk eten, en nodigen we hen uit om mee de natuur in te gaan.
Als je meer over ons persoonlijk wilt weten, kijk dan eens op onze 'Over ons' pagina. Daarnaast zijn we ook te vinden op verschillende sociale kanalen zoals Youtube en Twitter.
3Zijn jullie zweverig?
Afhankelijk van wie je het vraagt... waarschijnlijk wel ja.

Contact

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons via de gegevens of het formulier op onze contact pagina.

Support

1Wij willen samenwerken/sponsoren/financieren of hebben een ander zakelijk aanbod.
Geweldig! Je kunt direct supporten via onze support pagina. Wil je contact met ons opnemen voor andere mogelijkheden? Neem dan contact op via onze contact pagina, zodat we het er even over kunnen hebben.
2Waar gebruiken jullie donaties voor?
Alle support wordt gebruikt om Vetus Via voort te zetten en in ons levens onderhoud te voorzien. Donaties stellen ons in staat om filmpjes te blijven maken, artikelen te schrijven en een boerderij te starten en laten lopen.

Vakantie bij Vetus Via

1Wanneer kan ik bij jullie op bezoek komen?
Op dit moment zijn we nog op zoek naar een vaste locatie, en kun je nog geen verblijf bij ons plannen. Wanneer dit veranderd, passen we dit aan op onze website. Wij hopen dat we dit jaar nog onze eerste gasten kunnen ontvangen.
2Wat kan ik verwachten van een vakantie bij jullie?
Dit ligt helemaal aan jouw wensen. Heb je bijvoorbeeld last van stress verschijnselen, dan zullen ontspannende (en lichamelijk inspannende) dingen met je doen. Daarnaast hangen activiteiten af van het seizoen. Je kunt denken aan kanoën, boswandelingen, meewerken op de boerderij. Maar ook aan (ijs)vissen, sauna bezoek, en andere ontspannende dingen.
3Kan ik het vergelijken met een wellness vakantie?
Ja en nee. We zorgen goed voor je, houden rekening met eventuele dieet wensen. Daarnaast worden elementen van een verblijf zeker ook in wellness centra toegepast. Toch doen wij meer dan dat. Bij ons disconnect je echt van de rest van de wereld. En dat is voor sommige mensen zwaarder dan ze vooraf denken.
4Voor wie zijn de vakanties geschikt?
Voor iedereen die openstaat voor een ervaring in de natuur. Mensen die stress klachten hebben kunnen veel voordeel hebben aan een verblijf in de natuur.