Alles in evenwicht. Alles met mate. Dit zijn zinnen die we vaak gebruiken. We zijn niet tegen extreme stress, maar alleen als daar verveling tegenover staat. Verveling stelt je in staat na te denken over de toekomst, creatieve oplossingen te bedenken, en brengt je lichaam tot rust.

Oversimplificering: Om dit te conceptualiseren kunnen we een waarde aan stress hangen, welke in neutrale toestand '0' zou moeten zijn. Alles boven de 0 is doorlopende stress, en alles onder de 0 is mentale inertie. Dus als we 100 stress eenheden meemaken, moeten we daar 100 negatieve (-100) stress eenheden tegenover proberen te stellen. Het maakt niet uit als je dag saldo positief eindigt, maar probeer zo dicht mogelijk bij de 0 te komen aan het einde van een week of maand.

We zijn door onze telefoons snel geneigd ons af te leiden van verveling. Ergens in een rij staan wachten? Reclame tijdens een film op tv? En daar is hij weer, de telefoon. Wanneer we hem niet kunnen pakken, bevliegen ons allerlei ideeën die soms beangstigend kunnen zijn. Daarom zoeken we telkens maar afleiding. Wij denken dat deze realisatie goed voor je is. Het geeft je een kans je hoop en verwachtingen af te zetten tegen de realiteit.

Doordat we ons telkens weer laten verleiden door technologie, lopen we verdoofd door het leven, enkel om te realiseren, vaak pas als het te laat is: "Had ik het maar anders gedaan".

Angst tijdens verveling kan verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is om deze te confronteren en aan te pakken, voordat dit omgezet wordt via "ik vind het wel goed zo" in laksheid en onverschilligheid. De tijd om iets voor jezelf te doen is altijd nu.

Wil je graag een keer langskomen en (begeleid) de natuur in? Disconnecten van alles? Wij hopen dat dit snel mogelijk is. Zodra wij een plek hebben gevonden die onze deuren laat openen, veranderen wij deze tekst in een knop.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op!
Je kunt ons steunen door onze content te delen. Mocht je ons een financieel willen steunen, zijn we je heel erg dankbaar. Op deze manier kunnen we onafhankelijk blijven doen wat we doen.