Bestrijdingsmiddelen en het effect

Goede voeding is belangrijk voor je, dat weten we inmiddels wel. 9 essentiële aminozuren worden niet door het menselijk lichaam gemaakt. Deze aminozuren moeten dus uit je voeding komen. Deze worden volgens het Shikimate schema gemaakt in onder andere bacteriën, algen, schimmels en planten. Door toenemend gebruik van onkruid verdelgers en pesticide (met name Glyfosaat), bestrijd je eigenlijk geen onkruid. Glyfosaat is ooit gepatenteerd als antibioticum, en werkt dus om de bacteriologische laag van planten. Je valt daarmee dus direct het immuunsysteem van de planten aan.

Via deze weg worden planten die je vervolgens voedt met chemische mest middelen weliswaar groter en groener, maar ze missen ook de van nature aanwezige schimmels en bacteriën. Hier door scheiden ze via hun wortels geen enzymen af die onkruid weg houden, groeit er meer (resistente) onkruid, gaat men meer glyfosaat gebruiken om dit tegen te gaan, de planten worden zwakker en... We zitten al in een neerwaartse spiraal.

Als je lichaam wel zijn nodige vitamines en bouwstoffen binnen krijgt, maar je maag-darmsysteem niet de essentiële aminozuren, kan het de barrière's niet in stand houden. Je krijgt dus letterlijk miniscule scheurtjes in je darm kanaal, in je neus, en dat maakt je vatbaarder voor virussen, infecties en allerlei andere nare zaken. Als, in een verder stadium, de belangrijkste barrière, de bloed-brein barrière, niet in stand gehouden kan worden, loopt men kans op allerlei neurologische aandoeningen. Het systeem is vals. Er wordt eerst iets gesloopt, dan wordt er een deeloplossing bedacht die een ander probleem creëert.

Voedsel is dus geen medicijn meer, maar slechts een uitgehongerde versie van wat het ooit was. Wij gaan met onze boerderij de focus leggen op het terug brengen van natuurlijke schimmels en bacteriën, want we zijn dan van oorsprong misschien geen boeren, maar hebben wel veel tijd voor een microscoop doorgebracht.


Nieuwschierig naar wat verdieping?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op!
Je kunt ons steunen door onze content te delen. Mocht je ons een financieel willen steunen, zijn we je heel erg dankbaar. Op deze manier kunnen we onafhankelijk blijven doen wat we doen.