Gebeurt er wel eens iets in je leven waardoor je boos wordt? En dan heb ik het niet over een klein beetje stampvoeten omdat je geliefde weer gehaktballen heeft gemaakt terwijl het recept van jouw oma het lekkerst is. Dan heb ik het over dingen die knagen aan de fundering van jouw leven. Mensen worden echt boos wanneer de zekerheden waar zij het meeste waarde aan hechten, weggenomen worden. Voor de een is dat levensonderhoud (een baan), voor de ander is dat een relatie, maar voor sommige mensen is dat een object dat eigenlijk in de ogen van de buitenwereld niet zo heel veel waard is.

Emotionele waarde toekennen aan een object kan iets moois zijn. De emotionele waarde van een trouwring is namelijk mooi en goed. Toch kan dit omslaan, wanneer bijvoorbeeld een partner vreemdgaat. Maar vaak is het toekennen van emotionele waarde aan een object een vals gevoel van zekerheid. Hersens zijn heel goed in het detecteren van wat jou stress geeft, en heeft een aantal trucjes om je af te leiden. Als jij immers enkel op je boosheid gefocusd bent, verwaarloos je jezelf eerder.

Na boosheid los je, hopelijk, je probleem op. Maar het kan erger geworden zijn. Je kunt gaan projecteren op mensen, dieren en objecten. Je gaat misschien anderen onterect behandelen, terwijl ze je nog nooit iets aangedaan hebben. Je kunt angstig worden, en uiteindelijk glijden we langzaam af naar een self-fulfilling prophecy.

Een goed supplement is goed voor jezelf zorgen. Eet dat wat goed is voor je lichaam, en ga de natuur in. Geniet van de stilte, het gezelschap waarmee je bent, of geniet in stilte van het gezelschap. Het lijkt zo lastig, maar je hoeft het echt alleen maar te doen. En helemaal genezen... wat is genezen? Zolang er sprake is van verbetering, ga je vooruit.


Nieuwschierig naar wat verdieping?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op!
Je kunt ons steunen door onze content te delen. Mocht je ons een financieel willen steunen, zijn we je heel erg dankbaar. Op deze manier kunnen we onafhankelijk blijven doen wat we doen.