Iets voor de natuur doen is makkelijker dan je denkt

Klimaat verandering zien wij als een goede marketing campagne. We zeggen niet dat het klimaat niet veranderd, en wij zijn zeker van mening dat de natuur op sommige plaatsen naar de knoppen geholpen wordt. Maar zoals iemand ooit zei: "We moeten niet de natuur slopen om het klimaat te redden".

Zonnepanelen, windmolens, en waterkrachtcentrales, het klinkt allemaal zo mooi, alleen is een zonneveld een deathzone voor alle vogels die erover vliegen, en als we dan bij de jaarlijkse vogeltelling een aantal mussen missen, heeft uw kat het gedaan. Bij elke dam die we bouwen, maken we een harde grens voor de migratie van vissen. Zijn wij de enige die de het raar vinden dat we voor de 'oplossing' naar dezelfde mensen kijken die ook toestemming hebben gegeven om het bos rond mount kilimanjaro te kappen? Dezelfde mensen die winst maken van overbevissing? Dezelfde bedrijven die ooit plastic introduceerden als goedkoop alternatief voor glas? Zo kunnen we nog wel even door gaan, maar ons punt is, is dat ook in deze, we simpelweg niet nog niet weten wat nu echt goed is. We doen maar wat.

Vers geplantte bossen herbergen niet de eeuwenoude micro flora en fauna waar veel dieren van afhankelijk zijn. Van schimmels tot bacterien, we mogen ze niet vergeten. We kunnen iets anders doen voor de natuur dan simpelweg 'meer klimaat belasting betalen' namelijk: goed zijn voor de natuur. Samenwerken ipv tegenwerken. We proberen minder te consumeren en meer te creëren. Er zijn zat lokale kleine boeren te vinden (in iedergeval in Nederland) die graag lokaal verkopen, en op een biologisch verantwoorde manier met hun land en vee omgaan.

Klinkt dit als hippie gewouwel maar wil je toch meer weten? Volg ons dan op onze social media kanalen, of schrijf je in voor een tweewekelijkse nieuwsbrief, onder aan deze pagina.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op!
Je kunt ons steunen door onze content te delen. Mocht je ons een financieel willen steunen, zijn we je heel erg dankbaar. Op deze manier kunnen we onafhankelijk blijven doen wat we doen.