Puur, met de kennis van nu


Gezondheid en vrijheid


Wij zijn Didier en Lisette, en willen wat meer zelfvoorzienend leven. We hebben het al jaren over emmigreren naar Scandinavië, en soms gebeuren er dingen in je leven die, hoe vervelend ook, de keuze makkelijker maken. De knoop is dan ook doorgehakt: Wij gaan weg.

Toen Didier ziek werd gingen we, technisch geschoold als we zijn, op zoek naar allerlei oplossingen dmv berekeningen en analyses, maar het schoot niet echt op. Een paar jaar geleden hadden we gezegd "helaas is het lichaam iets te complex", maar nu zeggen we "gelukkig is het lichaam complex". Door ons meer te focusen op goede voeding, beweging, en geestelijk welzijn, zijn zijn klachten behoorlijk verminderd.

We zijn er achter gekomen dat wij best op ons lichaam kunnen vertrouwen, maar dat dat wel in balans moet zijn: Ons lichaam moet ook op ons kunnen vertrouwen. We hebben moeten leren aanvoelen wat ons lichaam nodig heeft. En geloof me, dat is niet hetzelfde als denken dat je lichaam zin heeft in het eerste het beste fast food item.


Wij willen jou helpen.


Gebrek aan kennis is niet het grootste probleem. Om maar een voorbeeld te geven: mensen die te veel roken weten heus wel dat dit niet heel handig is. Het grootste probleem is dat mensen door technologie niet meer in deze wereld leven, maar vooral digitaal bezig zijn. Stress reacties in het lichaam zijn eigenlijk bedoeld zijn om weg te rennen voor een beer, of om snel een hert te kunnen vangen zodat je s'avonds te eten hebt. Maar tegenwoordig ervaren we stress wanneer mensen iets gemeens posten op social media. Het probleem is dat die stress niet 'verdwijnt', zoals het succesvol vluchten voor een beer wel doet. Cortisol spiegels zijn dusdanig hoog, en we slikken maar een pilletje om ons te verdoven in plaats van de oorzaak aan te pakken.

Wij verhuizen naar Scandinavië, en hopen daar onze deuren te openen voor iedereen die even weg wil van technologie. We gaan je helpen bij het ontdekken van stress die snel wegvloeit door je mee de natuur in te nemen.

Maar voordat we onze deuren kunnen openen moeten we er eerst komen: en dit gaan we ook zoveel mogelijk met je proberen te delen. Zeker in deze tijd is verhuizen naar een ander land moeilijker dan ooit. Afscheid nemen van je huis, terwijl je nog wacht op een negatieve pcr test? What can possibly go wrong?